Tärkeintä on yhteys Tärkeintä on yhteys Tärkeintä on yhteys

Etätyöviikko 11.

Kevät 2020 tullaan muistamaan ”koronakeväänä”, jolloin Suomi suljettiin covid-19 -viruksen pelossa. Itse tulen muistamaan sen keväänä, jolloin vietimme yhdeksän viikkoa perheeni kanssa etäopinnoissa ja etätöissä. Opettelin pikavauhdilla uuden tavan tehdä työtä videopuheluiden kautta. Mullistus tuntui raskaalta ja ruudun ääressä työskenteleminen oudolta, olenhan tottunut tapaamaan asiakkaani kasvotusten ja pyöräilemään asiakaskäyntien välit. Housunkaulus alkoi kiristää yllättävän nopeasti arkiliikunnan vähennyttyä radikaalisti!

Muutoksesta on nyt kulunut 10 viikkoa ja muu perhe palasi viime viikolla lähiopetukseen – tai lähioleiluun, kuten jotkut koulun viimeistä kahta viikkoa poikkeusoloissa kuvaavat. Tartuntatilastot näyttävät Pirkanmaalla varsin suotuisilta, vaikka tautiepidemia ei kokonaan olekaan tukahtunut Suomessa. Rajut toimenpiteet vaikuttavat tämän hetkisen tiedon valossa toimineen suotuisasti viruksen suhteen. Elinkeinoelämän toipuminen suluista kestää vielä pitkään. 

Alun hämmennys on kuluneiden viikkojen aikana hälvennyt ja etätyöhön on muodostunut suotuisia rutiineja. Yksi niistä on sisätrampoliinilla pomppiminen asiakaskäyntien välissä. Kirjoitin blogissani 18.3.2020 kuinka ennakkoasenteeni etätyöhön oli, että se sopii puheterapiaan silloin kun meitä erottaa pitkä välimatka. Välimatka ei tänä keväänä muodostunut esteeksi vaan valtionhallinnon kehoitus ylläpitää ”fyysistä etäisyyttä mutta henkistä läheisyyttä”. Jälkikäteen ajateltuna on ollut mielenkiintoista haastaa omaa ennakkokäsitystäni ja havaita, että hyvän yhteyden löytyminen ja vaikuttava kuntoutus on varsin mahdollista reaaliaikaisen videoyhteyden välityksellä. 

Haluan ilmaista kiitollisuuteni asiakasperheilleni! Ilman yhteistyötä muutos ei olisi ollut mahdollinen. Etäpuheterapia on edellyttänyt asiakkaitteni läheisiltä läsnäoloa ja osallistumista puheterapiaan eri tavalla kuin ennen. Koen päässeeni lähemmäs asiakkaitteni arkea ja keskustelut läheisten kanssa ovat olleet rakentavia. Tässä mielessä puheterapia on ollut vaikuttavampaa etänä kuin lähitapaamisilla toteutettuna. Läheisten osallisuus kuntoutukseen on yksi kuntoutuksen vaikuttavuutta tehostava tekijä. Olette tärkeällä paikalla ja teette osuutenne loistavasti!

Osana yritykseni muutosta oli toimitilavuokrasopimuksen purkaminen Toimintaterapia Flown kanssa (katso uudet upeat kotisivut osoitteessa https://flowtt.fi/ ). Kiitän toteutuneesta yhteistyöstä ja siitä, että sain mahdollisuuden työskennellä kanssanne vuoden ajan! Olen kaivannut seuraanne täällä kotitoimistolla. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, voihan se olla, että polkumme risteävät uudelleen joskus tulevaisuudessa. 

Koululaiset kirmaavat muutaman päivän päästä ansaitulle kesälomalle. Puheterapeutin etävastaanotolla työt jatkuvat vielä muutaman viikon. Omasta ja yritykseni puolesta toivotan asiakasperheilleni ja kaikille lukijoilleni kesän valoa ja vehreyttä! Lämpömittari näyttää tätä kirjoittaessani 17 astetta ja palokärki tepastelee työhuoneeni ikkunan takana. Tästä keväästä selvittiin hienosti yhdessä. Kiitollisin mielin, Mari


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *